Blijf langer gezond en fit met voeding!  Het enige goede voedingspatroon is die dat een levenswijze wordt. Met niet alleen als doel om gewicht te verliezen, maar ook om langer gezond en fit te blijven.

Door studie heb ik een uniek traject samengesteld waarin de Ayurveda, Orthomoleculair en de Aromatherapie samenkomen. 


Gezondheidstraject

 

In ons lichaam komen er vijf natuurlijke lichaamseigen principes bij elkaar. Deze vijf principes zijn: energie, prikkels, drainage, voeding en psyché. Zodra er bij één van deze principes een disbalans ontstaat zal het lichaam hierop reageren. Dit kan zich uiten in moeheid, gebrek aan energie, overmatig zweten, dikker worden, onrust. Wordt er in deze fase niets gedaan dan ontstaan er klachten zoals verhoogde bloeddruk, hartritmestoornissen, slapeloosheid, maar ook depressiviteit of een Burn out. Als deze disbalans langer aanhoudt kan er zelfs andere klachten gaan ontstaan zoals, prikkelbare darm syndroom, maagklachten, migraine en zelfs ernstige aandoeningen zoals kanker. Eigenlijk te veel om hierop te noemen.

 

De vijf principes zijn

  1. Energie
  2. Prikkels 
  3. Drainage
  4. Voeding
  5. Psyche

Het is mogelijk om samen met mij dit traject in te gaan. Uitgebreide omschrijving en wat de kosten van dit traject zijn klik dan hier

 

Magnesium

 

 

Magnesium is een mineraal dat ook wel bekend staat als het ‘antistress mineraal’. Magnesium tekort kan ontstaan bij langdurige stress of onvoldoende inname uit voeding of supplementen. Je lichaam neemt de magnesium op aan het einde van de dunne darm. Het is een essentieel macromineraal en een tekort aan magnesium kan op termijn leiden tot vervelende klachten. Magnesium is nodig voor sterke botten en tanden, de werking van spieren, zenuwstelsel maar ook is het nodig voor ons geheugen en energiestofwisseling. 

 

Een tekort aan magnesium ook wel hypomagnesiëmie genoemd ontstaat pas na lange tijd van onvoldoende inname. Ons lichaam heeft een voorraad van 25 gram en is deze op dan gaan er klachten ontstaan. Dan gaat het lichaam de magnesium uit onze botten en tanden halen.

 

Het lichaam kan magnesium niet zelf aanmaken en moet het uit voeding en supplementen binnenkrijgen.  Zo zit er in spinazie, andijvie, broccoli en boerenkool relatief veel magnesium, maar ook in avocado’s, bananen, zeewier, amandelen, walnoten, cacao, vlees en zuivelproducten zit magnesium.

 

Magnesium tekorten ontstaat door teveel een te lange periode van diarree en braken. Maar ook bij een eetstoornis zoals anorexia ontstaat vaak een magnesium tekort. Verder kan er een tekort ontstaan door slecht werkende spijsvertering en alcohol en drugs gebruik. Vaak zie je een tekort ook bij nierpatiënten.

 

Hoe merk je dat er een magnesium tekort is ontstaan? Dit kan zich uit door

  • Spierkrampen
  • Botontkalking
  • Hartkloppingen of hartritmestoornissen
  • Hoge bloeddruk
  • Nierstenen
  • Regelmatig hoofdpijn
  • Gevoelloosheid
  • Gevoel van slapende handen en benen/voeten

 

Op psychisch vlak kan door magnesium tekort ontstaan

  • Onrustig gevoel
  • Depressie
  • Over vermoeid
  • Angstig
  • Slecht kunnen slapen
  • Prikkelbaar
  • Gevoelig voor stress
  • Geheugenproblemen

 

De dagelijkse hoeveelheid magnesium is voor de mannen 350 milligram, 300 milligram voor de vrouwen. Bij zwangerschap en kinderen altijd de arts raadplegen. Bij een overdosering kan diarree, lage hartslag en lage bloeddruk ontstaan. Maar dit komt zeer weinig voor bij een gezond en gevarieerd eetpatroon.

 

1 ruime eetlepel gekookte spinazie levert al ruim 54 milligram, net als een handje amandelen. Bij een gezond en gevarieerd eetpatroon zal een tekort dus niet snel ontstaan.

In periodes van veel stress kan het lichaam extra veel magnesium gebruiken, daarom is het dan zeker belangrijk om magnesium uit de voeding te halen en een goede 100% natuurlijke supplement te nemen.

 

 


Suppletie om de ziektekosten te drukken!

De ziektekosten stijgen de pan uit, in het bijzonder bij chronische ziekten zoals Osteoporose, hart- en vaatziekten, diabetes. Het blijkt steeds vaker dat bij het preventief gebruik van suppletie het ontstaan van chronische ziekten en daardoor de kosten enorm kan verminderen. In het najaar van 2013 hebben de Amerikaanse marktonderzoekers Frost & Sullivan in opdracht van “the Council for Responsible Nutrition”, dit uitgebreid onderzocht. Volgens hun analyse kunnen de besparingen in de VS oplopen tot miljarden dollars op jaarbasis. Volgens het onderzoek wordt ongeveer 75% van de totale zorguitgaven besteed aan de behandeling van chronische ziekten. Helaas stond daar maar 3% aan de preventie ervan tegenover.

Lees meer »

Wat is er met onze voeding gebeurd?

Vroeger was ons eten anders, puur en zonder toevoegingen. De verse groente was gezonder, minder bespoten of helemaal niet bespoten. De meeste mensen hadden een groentetuin, elke dag werd er groente uit de tuin gegeten. De melk kwam rechtstreeks van de koe, de kip werd ’s middags geslacht. Het hele huis rook naar zelf gebakken brood. Mensen in de stad gingen naar kleine winkels waar de producten vaak rechtstreeks van de boer werden ingekocht. De aardbeien waren er alleen in de zomer en ze waren zo lekker zoet. Je at de groenten en fruit wanneer het geoogst kon worden.

Lees meer »

Schrijven voor Miss Natural Lifestyle

Vanaf 21 januari ben ik gaan schrijven voor Miss Natural Lifestyle. Op deze site schrijven allemaal geweldige vrouwen die met dezelfde passie voor natuurlijk leven en biologisch eten voor jullie op onderzoek gaan, hun kennis delen en laten zien dat natuurlijk leven leuk en makkelijk is!

Lees meer »