Spinazie omelet

 

  •        5 eieren
  •        150 gr verse spinazie
  •        4 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
  •         Peper en zout
  •         100 gr geitenkaas
  • -       Boter om te bakken

Snijd de spinazie fijn en klop los met de eieren. Voeg peper en zout toe. Smelt een beetje boter in een koekenpan en giet het eiermengsel gelijkmatig in de pan. Dek de pan af met een deksel en bak de omelet aan een zijde goudbruin. Draai de omelet voorzichtig om. Ik laat altijd de omelet op een bord glijden en draai het bord boven de pan om. Bak ook de andere kant goudbuin, zorg ook dat de omelet goed gaar is van binnen. Laat de omelet op een bord glijden en laat een paar min afkoelen. Kruimel de geitenkaas er over en bestrooi met pijnboompitten. Rol de omelet voorzichtig om en snijd in plakken. Steek ze vast met een prikker en serveer ze lauwwarm. 

Variatie:

De spinazie kan ook vervangen worden door paprika en/of andere groenten.